EU Kontroll

– Hold dere langt unna ulovlige bilverksteder!

Statens vegvesen advarer mot å reparere bilen ved verksteder uten godkjenning. Havarerer bilen sitter du igjen med alt ansvar.
Strenge krav

For å bli godkjent som bilverksted, må mekanikerne ha fagbrev og gjennomføre hyppige oppdateringskurs. I tillegg må verkstedet drive forsvarlig, ha sikkert utstyr og håndtere olje, kjemi og annet farlig avfall forsvarlig.

 

Vi utfører EU-kontroll på person og varebiler. Målet med EU kontrollen, eller Periodisk kjøretøykontroll, forkortet til PKK, er å gi en tryggere og mer miljøvennlig bilpark

Det er bileiers sitt ansvar å se til at bilen blir EU godkjent i tide.

Jobben vi utfører med EU kontroll er en statlig oppgave som er delegert til oss av Statens vegvesen. Dette er strengt regulert og det stilles strenge krav til kompetanse, lokaler, utstyr, rutiner og kvalitetssikringssystemer, vi blir trent i gjennomføring og lovverk. For å sikre kvalitet fører Statens vegvesen aktivt tilsyn med kontrollorganenes virksomhet.

I tillegg har vi valgt å underlegge oss en streng interkontroll som utføres av eksterne og vi er stolte over å kunne si at her er vi blant ladets beste. Det er derfor med glede et vi kan ønske deg velkommen til en rimelig, riktig og trygg EU-kontroll!

Husk å finn frem varseltrekant, refleks vest og vognkort!

 

Etterkontroll

Vi utfører etterkontroll på kjøretøy etter en eventuell mangelutbedring fra EU kontrollen

Du må ikke ha utført EU kontrollen eller reparasjonen hos oss for at vi skal utføre etterkontroll og eventuell godkjenning.